Foodblog: diner bij Pizzabar Deeg

Op een frisse, maar zonnige herfstdag zijn wij uitgenodigd om bij Pizzabar DEEG. DEEG bakt ondertussen al ruim 2,5 jaar de lekkerste pizza’s in een echte hout-gestookte steenoven. Het deeg is er huisgemaakt met meel dat rechtstreeks uit Italië komt. DEEG staat dan ook bekend om de oorspronkelijke bereiding van pizza. Wij zijn uiteraard erg benieuwd en nemen graag de proef op de som.

“Puur, eerlijk en eigen pizza’s proeven bij pizzabar DEEG!”

“Een echte hout-gestookte steenoven, dat belooft veel goeds!”

Bij binnenkomst worden we direct aangenaam verrast door het interieur, het is warm en toch modern industrieel. Een eigentijdse sfeer die past bij de Verwersstraat. Alles wordt verlicht door middel van zacht gedimde gloeilampen bevestigd in koperen armaturen aan de muur. De koperkleurige spiegel maakt het geheel af en zorgt voor een verrassend effect. 

Eigenaar Merijn ontvangt ons hartelijk en wij nemen plaats aan een van de robuust en landelijk uitziende tafels. We laten ons vandaag verrassen en in de watten leggen door Merijn en zijn team. Vanuit deze tafel hebben we uitzicht op de sfeervolle Verwersstraat waar inmiddels de kerstverlichting brandt en we op het plein bij het Noord-Brabants Museum mensen kiekjes zien nemen bij de grote kerstboom. Bovendien hebben we uitzicht op de open keuken waar de koks druk in de weer zijn met het kneden van deeg en de voorbereidingen van de avond. Hier en daar horen we wat Italiaanse keukentermen voorbij komen en in combinatie met de heerlijke geur uit de houtoven, hebben wij het gevoel dat we te gast zijn bij een echte Italiaan! 

We starten met Vitello Tonato, een klassieker. De dun gesneden, zacht gegaarde en gemarineerde kalfsmuis met crème van tonijn is heerlijk! De Vitello is wat je ervan mag verwachten, goed op smaak, mooi gegaard, vers, kortom; een aanrader! Aan saus geen tekort, daar houden wij van.

Merijn verrast ons met een pasta vongole. De pasta is perfect al dente gekookt, met een lichte bite. Buiten dat het bord er prachtig uit ziet is de smaak ook geweldig. Geen overdaad, verse ingrediënten en een licht pikant gekruid. 

“Je proeft dat alle ingrediënten vers zijn!”

We zitten heerlijk, het begint langzaam donker te worden en DEEG wordt nog knusser en gezelliger. Achterin de keuken horen we de Italiaanse chefs druk babbelen, wanneer er een bel klinkt weten we dat onze pizza onderweg is!  De pizza wordt geserveerd op een prachtig houten plaat, vergezeld met de grootste pizzasnijder die wij ooit gezien hebben…

Bij de pizza drinken we wat fris, geheel in Italiaanse stijl. Je waant je bij DEEG echt in Italië en het concept is in alle facetten doorgevoerd, waardoor het plaatje echt compleet is! 

De eerste pizza is belegd met grote gamba’s en smeuïge avocado. Een pizza die wij nog niet kennen, maar het ruikt heerlijk! Bij de eerste hap weten we het meteen; dit is een toppertje! De bodem van de pizza is heerlijk krokant en dun, hij is volgens traditionele wijze gebakken in een echte steenoven. 

Bij onze pizza’s genieten we natuurlijk van een koud glas Italiaans bier. Merijn laat ons kennismaken met de New Morning van brouwerij Birrifico del Ducato. Het bier is gebrouwen met gember, koriander, groene peper en kamille. Pizzabar DEEG is de enige in Noord-Brabant die dit geweldige bier schenkt (van de tap!). Een complex bier met veel body, zeker een aanrader! 

Geniaal Italiaans bier, gebrouwen met gember, koriander, groene peper en kamille… “

De tweede pizza is de ‘Escobar’, Chipotle gehakt met yoghurtsaus, radijsjes, rode peper en een schijfje limoen. Een heerlijk frisse pizza, de yoghurtsaus en limoen geven een fris-zure toets aan de kruidige pizza. Een echte mannenpizza die ook bij de dames in de smaak valt. 

Bij Pizzabar DEEG kun je bovendien kiezen uit verschillende bodems; wit, volkeren of spelt. Wat je keuze ook wordt, de pizza is altijd heerlijk krokant en vol van smaak. Door de traditionele Italiaanse bereidingswijze met veel liefde en passie is het alleen nog maar een kwestie van genieten! 

Tijd voor het toetje! We krijgen de ‘Brownie & Blondie’. Het dessert wordt geserveerd op een rechthoekig marmeren plankje met daarop een brownie bedekt met witte chocolade vlokken en een mooi glaasje panna cotta met daar bovenop een laagje aardbei puree en blaadje munt. Een mooie presentatie die zijn naam eer aan doet. De brownie is top. hij heeft de juiste textuur, maximale chocoladesmaak en is heerlijk smeuïg. De panna cotta met aardbei smaakt ook verrukkelijk. Het laagje aardbei is een erg smakelijke en frisse toevoeging. 

We verlaten deze sfeervolle zaak met een voldaan gevoel. We zijn het helemaal met elkaar eens vanavond; we zijn fan van Pizzabar DEEG! De locatie, het concept, de gastvrijheid, de inrichting en de heerlijke smaken uit de Italiaanse keuken zorgen ervoor dat wij hier heel graag snel weer een keer terugkeren. Met vrienden een hapje eten, een romantisch diner voor twee of met een clubje collega’s of familie dineren na een bezoek aan het museum of de Verwersstraat? Dan ben je bij Pizzabar DEEG echt aan het juiste adres!

Vorig bericht
Foodblog: 3 gangendiner bij Brasserie Ome Bernard
Volgend bericht
Straatgezicht – Tem Frencken

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.
Menu